Subscribe to RSS feed Follow Tasapainopiste on Twitter Visit Tasapainopiste's YouTube page

Jalkaterä-/nilkkakipu

Pääasiallinen biomekaaninen syy jalkaterän ja nilkan alueen oireisiin on jalkaterän kuormittuminen virheellisessä asennossa. Jalkaterän tulisi normaalissa kävelyssä kuormittua jalkaterän keskilinjan suuntaisesti kantapäältä päkiälle ja varpaiden yli rullaten. Virhetoiminta jalkaterän, nilkan tai yläpuolisen kineettisen ketjun toiminnassa voi saada aikaan jalkaterän kääntymistä ulospäin, jalkaterän kaariholven madaltumista, pronaatiota, supinaatiota tai lukuisia muita virhetoimintoja. Nämä virhetoiminnot johtavat rakenteiden epätasaiseen kuormittumiseen, mikä johtaa ajan kuluessa degeneratiivisten muutosten ja oireiden ilmaantumiseen. Tämän vuoksi pelkkä oireiden hoitaminen tulehduskipulääkkeillä, tukipohjallisilla, erikoiskengillä, hieromalla tai muuten manipuloimalla ei tuo pysyviä tuloksia, ja haluammekin aina lisäksi korjata perimmäiset syyt oireiden taustalla.

Tyypillisiä jalkaterän ja nilkan alueen kiputiloja:
- liika- ja vasaravarpaat
- plantaarifaskiitti (kantakalvon tulehdus) ja luupiikit
- jalkaterän luiden ja nivelten rasitusvammat
- nilkan toistuvat venähdykset
- akillesjänteen krooniset tulehdukset
- penikkatauti (säären lihasten rasituskivut, lihasaitiosyndrooma)

Kokeile alla olevan videon liikesarjaa ensiapuna* oireisiisi:
*Liikesarja tarjotaan vain opetustarkoituksessa, eikä sen voida olettaa toimivan kaikilla alueen kiputiloista kärsivillä, koska biomekaaninen syy voi vaihdella. Luota aina ensisijaisesti omiin tuntemuksiisi siitä, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Älä tee mitään liikettä mikäli se aiheuttaa kipua, tuntohäiriöitä tai muita oireita. Yksilöllisen biomekaanisen syyn selvittäminen ja korjaaminen vaatii yleensä henkilökohtaista diagnostiikkaa sekä ohjausta.

Mikäli sinulla on kysyttävää näistä liikkeistä tai haluat jakaa kokemuksiasi jalkaterän/nilkan alueen kipujen hoitamisesta, ole hyvä ja käytä alla olevaa kommenttilomaketta tai ota yhteyttä suoraan minuun yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen valmennuksen aloittamiseksi.

Vastaa