Subscribe to RSS feed Follow Tasapainopiste on Twitter Visit Tasapainopiste's YouTube page

Niska-hartiaseudun kipu

Niska-hartiaseudun oireet ja monet päänsäryt saavat alkunsa huonosta etukumarasta ryhdistä ja olkapäiden virheasennoista. Runsas istuminen aiheuttaa ongelmia selän ryhtiin ja pään sekä olkapäiden pyöristyminen eteen kiristää hartialihakset. Pää painaa aikuisella keskimäärin 5 kg ja jokainen tuuma siirtymää hartioiden etupuolelle lisää rasitusta selkälihaksiin jopa useita kertoja tämän verran. Nämä virhieasennot johtavat rakenteiden epätasaiseen kuormittumiseen, mikä johtaa ajan kuluessa degeneratiivisten muutosten ja oireiden ilmaantumiseen. Tämän vuoksi pelkkä oireiden hoitaminen tulehduskipulääkkeillä, teippauksilla, venyttelemällä, hieromalla tai muuten manipuloimalla ei tuo pysyviä tuloksia, ja haluammekin aina lisäksi korjata perimmäiset syyt oireiden taustalla.

Tyypillisiä niska-hartiaseudun oireita:
- lihaskireydet hartialihaksissa
- kallonpohjan kipu ja jännityspäänsärky
- rajoittunut niskan liikelaajuus (kierto, sivutaivutus, fleksio/ekstensio)
- kaularangan välilevyjen degeneraatio
- nikamien subluksaatiot ja fasettilukot
- lapaluun kipu

Kokeile alla olevaa liikesarjaa ensiapuna* oireisiisi:
*Liikesarja tarjotaan vain opetustarkoituksessa, eikä sen voida olettaa toimivan kaikilla alueen kiputiloista kärsivillä, koska biomekaaninen syy voi vaihdella. Luota aina ensisijaisesti omiin tuntemuksiisi siitä, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Älä tee mitään liikettä mikäli se aiheuttaa kipua, tuntohäiriöitä tai muita oireita. Yksilöllisen biomekaanisen syyn selvittäminen ja korjaaminen vaatii yleensä henkilökohtaista diagnostiikkaa sekä ohjausta.

Mikäli sinulla on kysyttävää näistä liikkeistä tai haluat jakaa kokemuksiasi niska-hartiaseudun kipujen hoitamisesta, ole hyvä ja käytä alla olevaa kommenttilomaketta tai ota yhteyttä suoraan minuun yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen valmennuksen aloittamiseksi.

Vastaa