Subscribe to RSS feed Follow Tasapainopiste on Twitter Visit Tasapainopiste's YouTube page

Tietoa

Tasapainopiste tarjoaa liiketerapiaa (Egoscue Method) ja valmennusta ravitsemukseen sekä muihin elämäntavallisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat terveytemme ja suorituskykymme taustalla. Pyrkimyksenä on mahdollisimman kokonaisvaltainen näkökulma ongelmien perimmäisten syiden selvittämiseksi oireiden hoitamisen sijaan.

Egoscue on yksinkertainen mutta erittäin tehokas liiketerapiamuoto kroonisen kivun ja muiden tuki- ja liikuntaelimistön oireiden sekä toimintarajoitteiden korjaamiseksi. Vaikka asiakkaani ovat käyneet läpi käytännössä kaikki koululääketieteen ja monien ns. vaihtoehtohoitojen tarjonnan, eivät he ole juuri koskaan saaneet järkevää selitystä oireittensa syistä ja lähes aina vain hoitoa suoraan oireeseen (fysikaaliset hoidot, lääkitys, manipulaatiohoidot jne.) Ongelman syytä ei siis ole korjattu, ja oireet ovat kroonistuneet tai “vaeltavat” paikasta toiseen. Tästä huolimatta, syyt selvittämällä ja kohdistamalla hoito asiakkaan aktiivisen osallistumisen kautta syiden korjaamiseen, voidaan merkittäviä tuloksia saada jo yhdellä käyntikerralla.

Ylipaino ja krooniset elämäntapasairaudet eivät ole vähentyneet lääkkeiden käytön lisääntymisellä, laihdutuskuureilla tai himoliikkumisella. Päinvastoin! Laihdutuskuurit johtavat aina aineenvaihdunnan hidastumisen kautta painonnousuun kuurin loputtua (erityisesti keskivartalorasvana), lääkkeillä on aina haittavaikutuksia (joskus erittäin vakavia) ja liiallinen liikunta johtaa vain lisäongelmiin (onko yhtään tervettä maratonaria näkynyt?) Ravintoaineiden puutokset, stressi, unenpuute ja monet muut ravitsemukselliset ja elämäntavalliset tekijät ovat avainroolissa, kun puhutaan tiloista kuten tyypin 2 diabetes, ylipaino, korkea verenpaine, ateroskleroosi, ruoansulatusongelmat, allergiat, astma, krooninen väsymys, mielialavaihtelut, hiusten oheneminen, jne. Selvittämällä perusteellisesti kaikki taustatekijät ja tekemällä tarvittavat muutokset, voidaan suurin osa näistäkin ongelmista ratkaista, eteneminen pysäyttää ja monesti jopa kokonaan peruuttaa.

Yhdistämällä kriittisesti uusin lääketieteen, antropologian, (evolutionaarisen) biologian, psykologian ja muiden tieteenhaarojen tutkimustieto sekä ikiaikainen perinnetieto ja maalaisjärki, voimme palata alkujuurillemme eli elämään terveinä, energisinä ja tasapainoisina ihmisinä läpi elämämme.

Koulutustaustaani:
2000 Ylioppilas, Oulaisten Lukio
2004 Urheiluhieroja, Vuokatin Urheiluopisto
2005 Postural Alignment Specialist, Egoscue University
2007 Liikuntatieteiden kandidaatti, Liikuntabiologian laitos, Jyväskylän Yliopisto
2008 Postural Alignment Specialist Level II, Egoscue University
2010 Jatko-opintoja ja tutkinnon uudistaminen, Egoscue University

Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2007 alkaen ja yksilölajien valmentajana vielä vuosia pidempään (valmennettavien saavutuksia mm. nuorten MM-kisaedustus ja SM-mitaleita). Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että en vain yritä myydä tietoa ja palveluita, vaan elän opettamani mukaisesti ja toimin elävänä esimerkkinä siitä, mitä lukuisten terveysongelmien jälkeen pystyy saavuttamaan tekemällä oikeita muutoksia yllä mainittuihin tekijöihin. Vain asenne ratkaisee!

Jyväskylässä 07/2011

Janne Alasalmi

Yhteystiedot

Tasapainopiste Aukioloajat: arkisin klo 9-20 (viimeinen käynti klo 18 alkaen), lauantaisin sopimuksen mukaan Ajanvaraus: puhelimitse mieluiten klo 9-10 ja 12-13 tai sähköpostitse Y-tunnus: 2142119-7 GSM: 044-2871223 Sähköposti: tasapainopiste@tasapainopiste.fi Osoite: Emännäntie 25 D 31 (klikkaa nähdäksesi kartan), 40740 Jyväskylä Kulku: Takalankujan varrella vieraspaikkoja ylimmällä ja kolmannella tasanteella. Pienkerrostalon valkoinen pääty näkyy kolmannen tason parkkialueen perällä. Postilaatikoiden …

View page »

Linkit ja resurssit

Terveysostoksia verkosta iHerb.com – Monipuolinen ja edullinen valikoima ravintolisiä (postikulut Suomeen vain 4 taalaa). Ensimmäisestä tilauksesta lisäksi 5 taalan alennus, kun käytät yllä olevaa linkkiä Fitnessfirst – Kotimainen superfoodeja ym. myyvä yritys. Suosittelen erityisesti kylmäpuristettua kookosöljyä ruoanlaittoon Työkaluja ravitsemukseen Fineli – Elintarvikkeiden koostumustietopankki SELFNutritionData – Amerikkalainen elintarvikkeiden koostumustietopankki Blogisuosituksia Egoscue Nashville – Dispelling chronic pain …

View page »