Subscribe to RSS feed Follow Tasapainopiste on Twitter Visit Tasapainopiste's YouTube page

Selkäkipu

Selkäkivulle on monia eri syitä, mutta yleisin biomekaaninen syy on rangan normaalin S-muodon häiriintyminen. Vähäinen ja yksipuolinen liikkuminen johtaa vartalon syvien tukilihasten toiminnan heikentymiseen, ja tämän seurauksena pinnalliset lihakset alkavat kompensoimaan heikentäen ryhtiä: pää työntyy hartioiden etupuolelle, rintaranka pyöristyy liikaa (tai joskus suoristuu), lanneranka tulee liian lordoottiseksi tai jopa kyfoottiseksi, oikean ja vasemman puolen väliset epätasapainot saavat aikaan skolioosia eli epänormaaleja rangan sivuttaissuuntaisia kaaria. Nämä virhetoiminnot johtavat rakenteiden epätasaiseen kuormittumiseen, mikä johtaa ajan kuluessa degeneratiivisten muutosten ja oireiden ilmaantumiseen. Tämän vuoksi pelkkä oireiden hoitaminen tulehduskipulääkkeillä, tukipohjallisilla, erikoiskengillä, hieromalla tai muuten manipuloimalla ei tuo pysyviä tuloksia, ja haluammekin aina lisäksi korjata perimmäiset syyt oireiden taustalla.

Tyypillisiä selkäoireita:
- niska-hartiaseudun kivut, kireydet ja liikerajoitteet
- yläselän pistokset ja jäykkyys
- alaselän ja kylkien lihasspasmit
- noidannuoli ja issias
- välilevyjen degeneraatio ja pullistumat
- stenoosi ja nikamasiirtymät (spondylolisteesi)

Kokeile alla olevan videon liikesarjaa ensiapuna* oireisiisi:
*Liikesarja tarjotaan vain opetustarkoituksessa, eikä sen voida olettaa toimivan kaikilla alueen kiputiloista kärsivillä, koska biomekaaninen syy voi vaihdella. Luota aina ensisijaisesti omiin tuntemuksiisi siitä, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Älä tee mitään liikettä mikäli se aiheuttaa kipua, tuntohäiriöitä tai muita oireita. Yksilöllisen biomekaanisen syyn selvittäminen ja korjaaminen vaatii yleensä henkilökohtaista diagnostiikkaa sekä ohjausta.

Mikäli sinulla on kysyttävää näistä liikkeistä tai haluat jakaa kokemuksiasi selkäkipujen hoitamisesta, ole hyvä ja käytä alla olevaa kommenttilomaketta tai ota yhteyttä suoraan minuun yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen valmennuksen aloittamiseksi.

Vastaa